Menyang kontèn

Perang Koréa: Béda antara owahan

8 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: ngumumaké → mbiwara, Selandia Anyar → Niu Selan
(→‎top: éjaan, replaced: klebu → kalebu)
(→‎top: éjaan, replaced: ngumumaké → mbiwara, Selandia Anyar → Niu Selan)
[[Nèderlan]]: 3.972{{br}}
[[Prancis]]: 3.421<ref name="frinvolvement">[http://www.info-france-usa.org/atoz/koreawar.asp French Participation in the Korean War] ''Embassy of France'', Retrieved October 31, 2006</ref>{{br}}
[[SelandiaNiu AnyarSelan]]: 1.389{{br}}
[[Thailand]]: 1.294{{br}}
[[Ethiopia]]: 1.271{{br}}
'''Perang Korea''' ([[basa Korea]]: '''한국전쟁'''), saka [[25 Juni]] [[1950]] nganti [[27 Juli]] [[1953]], iku konflik antarané [[Korea Lor]] lan [[Korea Kidul]]. Perang iki uga disebut "[[perang sing dimandhataké]]" (basa Inggris ''proxy war'') antarané [[Amérika Sarékat]] lan sekuthu [[PBB]]-né lan komunis [[Républik Rakyat Cina]] lan [[Uni Sovyèt]] (uga anggota PBB). Nagara utama sing mélu perang ya iku Korea Lor lan Korea Kidul. Sekutu utama Korea Kidul kalebu [[Amérika Sarékat]], [[Kanada]], [[Australia]], lan [[Britania Raya]], senajan akèh nagara liya ngirimaké tentara ing sangisoré gendéra PBB.
 
Sekutu Korea Lor, kaya déné Républik Rakyat Tiongkok, nyawisaké kekuwatan militèr, sauntara [[Uni Sovyèt]] sing nyawisaké [[penasihat perang]] lan juru anggegana montor mabur, lan uga gegaman, kanggo wadyabala Tiongkok lan Korea Lor. Ing Amérika Sarékat konflik iki diistilahaké minangka [[aksi polisional]] ing sangisoré gendéra PBB tinimbang sawijining perang, amarga kanggo ngilangaké kaperlon kongres ngumumakémbiwara perang.
 
== Pirsani uga ==
352.737

besutan