Vlad Ţepeş: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎Asma: éjaan, replaced: asmanipun → namanipun
(éjaan, replaced: adedasar → adhedhasar, kerajaan → karajan (2), mekaten → makaten, sejarah → sajarah, ngelampahi → nglampahi)
(→‎Asma: éjaan, replaced: asmanipun → namanipun)
Julukan makaten, "Țepeș" ("[[sula|Penyula]]") asalipun saking karemenanipun nghukum tiyang kaliyan cara ing [[sula]]. Ing basa [[Turki Ottoman]], punika dipuntepang kaliyan asma "Kazıklı Voyvoda" ingkang punika "Pangeran Penyula".
 
punika gesangipun, piyambakipun nyerat asmanipunnamanipun ing saben dokumen kaliyan asma ''Wladislaus Dragwlya'' utawi ''Drakwlya''.<ref>http://hrcak.srce.hr/file/19561</ref>
== Masa mudi ==
Vlad lahir ing [[Sighișoara]] (Hungaria: Segesvár), [[Transylvania]] (dados saking karajan [[Hungaria]]), ing musim dingin taun 1431 saking [[Vlad II Dracul]], lan punika cucu saking ''[[Mircea the Elder]]''. Ibunipun dipunyakini punika istri kaping kalih saking ayahipun, Putri Cneajna saking [[Moldavia]], anak sulung saking ''[[Alexandru cel Bun]]''.<ref>Dracula: Prince of Many Faces", Florescu lan McNally, halaman 45</ref>. piyambakipun gadah kalih kakak tiri, [[Mircea II]] lan [[Vlad Călugărul]], lan adik tiri, [[Radu cel Frumos]].
348.872

besutan

Menu navigasi