Gunung Karmel: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: utamané → mliginé
(→‎top: éjaan, replaced: nemokaké → nemu)
(→‎top: éjaan, replaced: utamané → mliginé)
}}
 
'''Gunung Karmel''' ({{lang-he-n|הַר הַכַּרְמֶל}}, ''Har HaKarmel'' (''lit.'' kebon anggur Tuhan); {{lang-el|Κάρμηλος}}, ''Kármēlos''; {{lang-ar|الكرمل}}, ''Kurmul'') iku jajaran [[gunung]] ing pesisir [[Israèl]] lor, mbentang wiwit saka [[Segara Mediterania]] arah kidul-wétan. Arkeolog wis nemu anggur kuna lan pangeprèsan lenga ing manéka lokasi ing Gunung Karmel.<ref name="Biblica">Cheyne and Black, ''[[Encyclopedia Biblica]]''</ref><ref name="J Enc">''Jewish encyclopedia''</ref> Jajaran iki arupa cadhangan biosfer UNESCO lan sawetara kutha-kutha sing dumunung ing saubengé, utamanémliginé kutha [[Haifa]], kutha paling gedhé katelu ing [[Israèl]], dumunung ing pèrèng lor.
 
== Rujukan ==
352.737

besutan

Menu navigasi