Piyul: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎Sujarah: éjaan, replaced: utamane → mliginé, utamané → mliginé
(éjaan, replaced: Dhaptar → Pratélan, dhewe → dhéwé (4), biasane → racaké)
(→‎Sujarah: éjaan, replaced: utamane → mliginé, utamané → mliginé)
Piyul kang wujudé kaya saiki (moderen) diwiwiti saka nagara [[Italia]], pase ing Italia lor nalika abad ka-16, ing kutha [[plabuhan]] [[Venice]] lan [[Genoa]] kang dadi dalan tumuju [[Asia Tengah]] lewat dalan lor.
 
Wujudé piyul kang modhèrn wis kena prabawa saka piranti-piranti [[musik]], utamanémliginé saka nagara-nagara Arab.<ref>{{cite web
|url=http://www.cso.org/main.taf?p=1,1,4,20
|title=The NPR Classical Music Companion: Terms and Concepts from A to Z
}}</ref>
 
Abad ka-18, piyul digawé béda banget karo sadurungé, utamanemliginé ing ukuran dawa lan pojok ing gulu piyul. Wujud kang saiki dadi standar wujud piyul sadonya. Bedane wujud piyul jaman biyèn lan saiki ndadekake suwara kang kabentuk uga béda , nanging sing dianggo pathokan utawa standar wujud piyul ya iku wujud piyul kang saiki.<ref>{{cite web
|title=Violin changes by 1800
|url=http://rperras.tripod.com/id42.htm|author=Richard Perras
352.737

besutan

Menu navigasi