Istanbul: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Propinsi → Provinsi, khususé → mliginé
(éjaan, replaced: sakdurungé → sadurungé, Sakdurungé → Sadurungé)
(→‎top: éjaan, replaced: Propinsi → Provinsi, khususé → mliginé)
[[Gambar:Istanbul Turkey Provinces locator.gif|thumb|280px|Lokasi Istanbul.]]
'''Istanbul''' ([[basa Turki]]: İstanbul) iku [[kutha]] sing paling gedhé ing [[Turki]]. Nganti taun [[1930]] kutha iki luwih umum dikenal déning wong ''barat'' kanthi jeneng Yunani-né ya iku [[Konstantinopel]]; sawetara ana sing ngarani ''Stambul'', khususémliginé ing abad ke-19. Luwih adoh sadurungé, kutha iki uga naté dikenal minangka Bizantium utawa Byzantion.
Kutha iki nduwé padunung 11 yuta jiwa.
[[Gambar:Istanbul collage 5555.jpg|thumb|260px|Istanbul]]
[[Gambar:Istambul and Bosporus big.jpg|thumb|220px|Gambar Istambul dan [[Bosporus]] kang dijupuk saka citra satelit]]
Kanthi populasiné sing kurang luwih 11 nganti 15 yuta, Istanbul dadi kutha kang paling padhet padunungé ing Turki lan ngrupaaké salah sawijining kutha paling gedhé ing [[Éropah]]. Kutha iki uga dadi kutha krajan administratif
PropinsiProvinsi Istanbul.
 
== Sajarah ==
352.737

besutan

Menu navigasi