Menyang kontèn

Wayang kancil: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: klebu → kalebu
(→‎Pranala njaba: replaced: Pranala jaba → Pranala njaba)
(→‎top: éjaan, replaced: klebu → kalebu)
[[Gambar:Wayang Kancil.JPG|thumb|Wayang Kancil kolèksi Museum Ranggawarsita Semarang]]
'''Wayang kancil''' iku klebukalebu wayang modern sing diciptaaké ing taun [[1925]] déning [[Bo Liem]]. Wayang iki migunaaké [[fabel|carita-carita kéwan]]. Wayangé digawé seka kulit, lan pisanané ditatah déning [[Lie Too Hien]] sing cacahé kurang luwih 100 paraga. Paraga sing kondhang ya iku Si [[Kancil]] sing pinter. Lakon sing kondhang ya iku [[Kancil Nyolong Timun]].
 
Lakoné dijupuk seka [[Serat Kancil Kridhamartana]] anggitané [[Natarata|Radèn Panji Natarata]].
352.737

besutan