Bovinae: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: punah → cures (3), klebu → kalebu
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
(éjaan, replaced: punah → cures (3), klebu → kalebu)
[[Strepsicerotini]]
}}
'''Bovinae''' iku sawijining subfamili saka famili [[Bovidae]] sing nyakup manéka klompok kasebar ing 10 genus [[kéwan kuku driji]] mawa ukuran médhium nganti gedhé, klebukalebu [[sapi dhomèstik]], [[bison]], [[kebo banyu]], [[yak]], lan [[antelope]].
Ing akèh papan, bovinae dipigunakaké minangka bahan panganan. [[Sapi]] dipangan ing manéka papan kejaba [[India]] amarga bovinae dinyatakakén minangka kéwan suci umat [[Hindhu]].
 
**** [[Tamaraw Cebu]], ''Bubalus cebuensis''
*** Genus ''[[Bos]]''
**** [[Aurochs]], ''Bos primigenius'' (punahcures)
**** [[Banthèng]], ''Bos javanicus''
**** [[Gaur]], ''Bos gaurus''
**** [[Bison Amérika]], ''Bison bison''
**** [[Wisent]], ''Bison bonasus''
**** [[Wisent Steppe]], ''Bison priscus'' (punahcures)
**** [[Bison Kuna]], ''Bison antiquus'' (punahcures)
*** Genus ''[[Pelorovis]]'' †
**** [[Kebo Gedhé]], ''Pelorovis antiquus''
352.737

besutan

Menu navigasi