Louis XVI saka Prancis: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: menawi → manawi (2)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(éjaan, replaced: menawi → manawi (2))
== Biografi ==
Louis XVI inggih punika ingkang paling barep saking sederek-sederekipun, piyambakipun gadhahi takdir dados Raja Perancis.
Sinaosa piyambakipun inggih punika mahasiswa ingkang sae lan pinter, piyambakipun boten siap dados [[Raja]]. Piyambakipun menawimanawi tiyang ingkang isinan, kirang gadhahi tanggung jawab. Sawekdal umur 15 taun, Louis-Agustus krama kaliyan [[Marie Antoinette]]. Sawekdal punika [[Maria Antonia]] tasih umur 14 taun inggih punika saking [[Austria]], [[Archduchess Habsburg]]. Kramanipun punika minangka prajanjen pulitik antawisipun [[Bourbon]] ([[Prancis]], [[Spanyol]], [[Parma]], [[Napoli]], lan [[Sisilia]]) lan [[Habsburg]] ([[Austria]] Kekaisaran Dinasti: [[Austria]], [[Bohemia]], [[Hongaria]], [[Toscana]]).
 
Sepasang punika ingkang tasih alit lan boten gadhahi komitmen kagem gesang sesarengan. Sedaya tiyang ing [[Perancis]] sampun ngertos menawimanawi pasangan punika boten sami-sami tresna lan boten akur. Ing tanggal [[11]] [[Juni]] [[1775]] sanesipun simbahipun seda, Louis Agustus dipundadosaken Louis XVI. Piyambakipun dados raja rikala umur [[20]] taun.<ref>[http://bastille-day.com/biography/LouisXVI-Biography bastille-day.com(dipuntingali tanggal 2 Oktober 2011)]</ref>
 
== Cathetan suku ==
{{reflist}}
{{stub}}
 
[[Kategori:Raja Louis]]
[[Kategori:Raja saking Perancis]]
 
 
{{stub}}
352.737

besutan

Menu navigasi