Owah-owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: menawi → manawi
Miturut cariyos ingkang kondhang wonten [[masarakat]], dipunmangertosi punapa patung kasebut dipunrusak watara taun 5 AD, nalika dipunpendet ugi dipunbekta [[Konstantinopel]], ananging wonten [[Konstantinopel]] patung kasebut kabakaran.<ref name="kajaiban"/>
Wonten cariyos sanesipun ingkang nyariosaken bab Patung punika, patung Zeus punika dipunrusak kaliyan kuilipun nalika taun 426 AD.<ref name="kajaiban"/>, dipunrusak ''aparat'' [[Romawi Theodosius II]].<ref name="kajaiban"/>
sumber sanes nyebataken menawimanawi patung Zeus nate cobi dipunpendhet kaliyan [[Kaisar Romawi Caligula]].<ref name="comunity"/>
Nalika taun 522 kaliyan taun 551, wonten lindhu ingkang andadosaken ambrukan kuil kasebut kekubur ugi remuk luwih parah kemalih.<ref name="kajaiban"/>
Ananging kuil Zeus ingkang kondhang dados kaajaiban donya kasebut tasih saged dipunpirsani.<ref name="kajaiban"/>
348.872

besutan

Menu navigasi