Kodhak: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
4 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
éjaan, replaced: bidang → babagan, dereng → dèrèng, dipun → dipun (7)
(dipunginakaken -> dipun-ginakaken (éjaan), replaced: dipunginakaken → dipun-ginakaken (2))
(éjaan, replaced: bidang → babagan, dereng → dèrèng, dipun → dipun (7))
 
'''Kamera''' inggih punika pranti kangge ngrekam bayangan ingkang kawujadaken saking [[cahya]] ingkang katingalan utawi panyinaran elektromagnetis sanes.<ref name="internet 1"/> Kamera punika dipun-ginakaken kangge kegiatan [[fotografi]]. Nama kamera punika asalipun saking camera obscura, ateges “papan ingkang peteng”. Perangan-perangan wonten ing kamera inggih punika lensa cembung (lensa objektif), diafragma wonten ing antawis lensa punika ingkang ginanipun kangge ngatur ambanipun lensa sahingga saged nglajengaken cahaya ingkang mlebet, perangan saklajengipun inggih pelat filem negative.<ref name="internet 1"/> Rekaman wonten ing kamera punika saged awujud cairan [[kimia]] umpaminipun gambar [[foto]] utawi sinyal elektrik umpaminipun kamera TV.<ref name="internet 1"/>
Proses dalanipun cahya inggih punika lensa objektif ingkang gadah mupangat kangge ndamel bayangan nyata punika dipuncilikake, lan diwalik wonten pelat peka cahya. Kangge ndamel bayangan ingkang sae lan terang jarak bayangan kedah dipunatur kanthi nggeser lensa wonten njawi utawa njero. Kangge ngatur cahaya dipun ginakakendipunginakaken diafragma. Pelat potret (filem) dipun-ginakaken kangge bidangbabagan kaca utawa seluloid ingkang dilapisi gelatin lan perak bromide, ingkang ngasilakhen gambar negatif. Lajeng Nyetakaken gambar negatif punika wonten ing kertas filem (kertas peka), sahingga mbentuk gambar positif.<ref name="internet 1">[http://id.shvoong.com/exact-sciences/physics/2118354-pengertian-kamera/](diakses tanggal 29 September 2012)</ref>
Merek-merek kamera ingkang langkung terkenal wonten ing jaman sapunika inggih Canon, kamera Sony, Olympus, dll.
 
== Sajarah Kamera ==
Kamera punika asalipun saking alat ingkang sami ingkang dipun kenaldipunkenal kalian Kamera Obsurcura.<ref name="internet 2"/> Kamera punika awujud kotak kamera ingkang derengdèrèng dipunjangkepi kaliyan filem kangge nangkep gambar utawi bayanganipun.<ref name="internet 2"/> Wonten ing abad 16 Girolamo Cardano njangkepi kamera obscura kaliyan lensa wonten ing ngajeng kamera obsurcura. Ananging bayangan ingkang dipun khasilakedipunkhasilake boten tahan dangu, sahingga boten kagolong panemuan dunya fotografi. Wonten ing tahun 1826, Joseph Nicepore Niepce mamerake gambar saking bayangan ingkang dipunkhasilaken kaliyan kameranipun. Lajeng wonten ing taun 1839 Louis Daguerre mamerake gambar ingkang idpuntemuake awujud gambar bayangan dalan ing Paris. Kamera daguerreotype lajeng berkembang dumados sapunika.<ref name="internet 2">[http://ifey.info/sejarah-kamera.html/](diakses tanggal 29 September 2012)</ref>
 
== Perangan-Peranganipun Kamera ==
'''Kamera variabel'''
 
Kamera jinising punika gadhah jarak fokus ingkang saged dipun owahdipunowah-owahi, jumbuh kalian kebetahan.<ref name="internet 3"/>
 
'''Jinising kamera Andhedhasar mekanisme kerja'''
'''Kamera Single Lens Reflect'''
 
Kamera punika gadhah cermin datar ingkang wonten ing wingking lensa. Sahingga punapa kemawon objek ingkang dipun sawangdipunsawang déning pemotret inggih sami kalian punapa ingkang dipun tangkapdipuntangkap déning filem.<ref name="internet 3"/>
 
'''Kamera instan'''
 
Kamera punika gadhah mekanisme otomatik andhedhasar pengukur cahaya. Ambanipun diafragma lan cepetipun pemetik potret dipun aturdipunatur kanthi otomatis.<ref name="internet 3"/>
 
'''Jinising kamera andhedhasar tèknologi viewfinder'''
352.737

besutan

Menu navigasi