Métro de Lyon: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: angkutan → angkudan (5)
(éjaan, replaced: bagéyan → pérangan (3))
(éjaan, replaced: angkutan → angkudan (5))
[[Gambar:Lyon métro C à la station Croix-Paquet.jpg|thumb|right|300px|Sawijining kréta jalur C ing stasiun Croix-Paquet.]]
 
'''Métro de Lyon''' ing [[Lyon]], [[Perancis]] dipunbikak kapisanan nalika taun [[1978]] lan sapunika sampun kagungan sekawan jalur. Jaringan punika minagka pérangan saking sistem angkutanangkudan publik [[Transports en Commun Lyonnais]] (TCL).
 
Kados déné [[SNCF]], ananging boten kados sadaya sistem metro Perancis ingkang sanès (boten kalebet RER), kréta Lyon Metro lumampah ing rèl sisih kiwa, kasil saking proyèk ingkang boten kawujudaken kanggé nglamapahekn métro ing pinggiran kutha wonten ing jalur rèl ingkang sampun wonten. Ukuran terowonganipun inggih punika 2.90 méter, langkung ageng tinimbang rata-rata kanggé métro ing [[Éropah]]. Lyon Metro kagungan inspirasi piyambak tumrap [[Montreal Metro]] ing pundi dipunbangun sapérangan taun sadèrèngipun, lan kagungan gerbong kanthi rodha karét lan desain stasiun. Dawaning rèl sadayanipun inggih punika 30&nbsp;km (18.75 mil), 80% rèlipun dumunung ing ngandhap lemah.<ref>http://www.tcl.fr/ Transports en Commun Lyonnais (TCL) -- Official Lyon public transportation site</ref>
 
== Operasi ==
Lyon Metro, kados sistem angkutanangkudan publik lokal sanèsipun, dipunoperasikaken déning SLTC - ''Société lyonnaise de transports en commun'' (parusahan angkutanangkudan publik Lyon), ing ngandhap mèrek TCL - ''Transports en commun lyonnais'' (angkutanangkudan publik Lyon). Jaringan punika dipunoperasikaken saking SYTRAL - ''Syndicat de transports de l'agglomération lyonnaise'' (sindikat angkutanangkudan metropolitan Lyon), sawijining [[Syndicat Mixte]].<ref>http://www.urbanrail.net/eu/lyo/lyon.htm Lyon Metro on UrbanRail.net</ref>
 
==Cathetan suku==
352.737

besutan

Menu navigasi