Sultan Agung: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Dhaptar → Pratélan, Presiden → Présidhèn, ditetepaké → dikukuhaké
(→‎Kapustakan: replaced: oleh → olèh)
(éjaan, replaced: Dhaptar → Pratélan, Presiden → Présidhèn, ditetepaké → dikukuhaké)
'''Sultan Agung Prabu Hanyokrokusumo''' (lair: [[Mataram]], [[1593]] - seda : [[Mataram]], [[1645]]) iku raja [[Kasultanan Mataram]] sing marentah [[taun]] [[1613]]-[[1645]]. Ing sangisoré pimpinan Sultan Agung iki Mataram ngembang dadi krajan paling gedhé ing [[Jawa]] lan [[Nusantara]] wektu semana.
 
Saka jasa-jasané minangka pejuang lan budayawan, Sultan Agung wis ditetepakédikukuhaké dadi [[pahlawan nasional Indonésia]] adhedhasar S.K. Presiden No. 106/TK/1975 tanggal 3 November 1975 amarga wis gigih nentang praktik penjajahaning walanda, kaping pindho sultan agung nyerang [[VOC]] ing [[Batavia]] , ing taun [[1628]] lan taun [[1629]]
 
== Silsilah Kulawarga ==
}}
{{end box}}
{{DhaptarPratélan kang Agung}}
{{Pahlawan Indonésia}}
 
352.737

besutan

Menu navigasi