Ayat: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: biasané → racaké
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2))
(→‎top: éjaan, replaced: biasané → racaké)
'''Ayah''' ({{lang|ar|آية}} {{transl|ar|DIN|''ʾāyatun''}}, jamak '''Ayat''' {{lang|ar|آيات}} {{transl|ar|DIN|''ʾāyātun''}}) iku tembung sajeroning [[basa Arab]] kanggo [[Omen|tandha]] utawa [[kaajaiban]], [[kognat (etimologi)|padha]] karo basa Ibrani ''ot'' ({{lang|he|אות}}), sing tegesé tandha. Tembung iki biasanéracaké ngarujuk marang siji saka 6236 ayat [http://www.askimam.org/fatwa/fatwaList.php?fid=31] sajeroning [[Qur'an]] (6349 ayat yèn klebu 113 [[bismillah]], ora klebu siji ing Surah At-Taubah). [[Muslim]] ngurmati saben ayat Qur'an minangka tandha saka [[Allah]]. Tembung '''Ayat''' uga dipigunakaké déning panganut agama Kristen ing nagara kanthi prabawa basa Arab sing kuwat, kaya penganut Kristen ing [[Indonésia]].
 
Nomor ayat ditulis ing pungkasan saben ayat. Simbulé ۝, ''pungkasan ayat''. Nomer [[Unicode]]-é ya iku U+06DD lan ۝۝۝۝ uga nandhakaké pungkasan saka sawijining [[surah]].
352.737

besutan

Menu navigasi