Fungi: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Posisi fungi ing taksonomi: éjaan, replaced: kayata → kaya ta
(→‎Wangun fungi: éjaan, replaced: jroning → sajeroning)
(→‎Posisi fungi ing taksonomi: éjaan, replaced: kayata → kaya ta)
 
== Posisi fungi ing taksonomi ==
Fungi biyèn diklompokaké minangka [[tetanduran]]. Ing perkembangané, fungi dipisahaké saka tetanduran amarga akèh perkara sing béda. Fungi dudu [[autotrof]] kayatakaya ta tetanduran nanging [[heterotrof]] saéngga luwih cerak marang [[sato kewan|kéwan]]. Upaya ndadèkaké siji fungi karo kéwan ing golongan sing padha uga gagal amarga fungi ngejur panganané ing sanjabaning badan (èksternal), ora kaya kéwan sing ngejur panganané sacara internal. Saliyané iku, [[sel (bilogi)|sel-sel]] fungi duwé [[dinding sel]] sing kasusun saka [[kitin]], ora kaya sel kéwan.
 
== Réferènsi ==
352.737

besutan

Menu navigasi