MiG-21: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
3 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning
(→‎top: udhara -> udara (éjaan baku), replaced: udhara → udara)
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning)
|variants with their own articles = [[Mikoyan Ye-150|Ye-150]]<br />[[Mikoyan Ye-150|Ye-152]]<br />[[Chengdu J-7]]
}}
'''MiG-21F Fishbed''' iku [[pesawat tempur]] sergap jarak cedhak lan minangka pesawat produksi generasi pisanan saka seri '''MiG-21''' sing populer. Prototipe saka pesawat iki, E-5 (diwaca ''Ye-5'') mabur pisanan taun [[1955]] lan muncul ing ngarepé publik wektu Dina penerbangan Soviet ing Lapangan Udara Tushino, [[Moskwa]] ing sasi [[Juni]] [[1956]]. Wektu [[perang Vietnam]], pesawat iki digunakaké kanggo nyerang armada pesawat [[Amérika Sarékat]], uga digunakaké jroningsajeroning perang [[Bangsa Arab|Arab]]-[[Israèl]], ing antarané [[Perang Enem Dinten|Perang Enem Dina]] lan [[Perang Yom Kippur]], [[perang India-Pakistan]], krisis [[Yaman]] lan sawetara paprangan ing belahan [[donya katelu]], saéngga pasisirs dijiluki ''[[AK-47]] ing udara'', utawa ''krikil landhep saka wétan'' amarga wiwitané pihak kulon khususé Amérika Sarékat nganggep rèmèh pesawat iki. Luwih saka 30 nagara ing donya klebu sekuthu Amérika Sarékat migunakaké pesawat iki. Sithik-sithiké ana 15 versi saka MiG 21 sing wis diproduksi, sawetara diproduksi ing njabané [[Uni Soviyet]]. Kurang luwih ana 8000 pesawat iki wis diproduksi.
<!--
 
352.737

besutan

Menu navigasi