Supernova: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
6 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2)
(éjaan, replaced: sifat → sipat (2), novel → novèl (2), biasa → biyasa, bagéyan → pérangan)
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2))
'''Supernova''' ya iku jeblugan saka sawijining [[lintang]] ing [[galaksi]] sing mancaraké ènèrgi sing gedhé banget. Prastawa supernova iki nengeri akiré riwayat sawijining lintang. Lintang sing ngalami supernova bakal katon sumunar banget lan malah sumunaré bisa nganti ping atusan yuta cahya lintang mau saudurngé.
 
Ènèrgi sing dipancaraké déning supernova gedhé banget. Malah pancaran ènèrgi sing dipancaraké nalika supernova dumadi jroningsajeroning sapérangan detik waé bisa madhani pancaran ènèrgi sawijining lintang jroningsajeroning kurun wektu yutanan nganti miliaran taun. Pancaran ènèrgi supernova bisa diétung adhedhasar sipat-sipat pancaran radhiasiné.
 
Supernova biyasa dumadi amarga entèké umur sawijining lintang. Nalika bahan-bahan [[nuklir]] ing [[inti lintang]] wis entèk, ora bakal bisa dumadi réaksi [[fusi]] nuklir sing arupa panyokong urip sawijining lintang. Lan yèn wis ora bisa fusi nuklir iki ora bisa dilakoni, mula lintang bakal mati lan nglakoni supernova.
352.737

besutan

Menu navigasi