Massa atom: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
5 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: jroning → sajeroning
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning)
'''Massa atom''' saka [[unsur kimia]] ya iku [[massa]] sawijining [[atom]] ing kahanan meneng, umumé dinyatakaké jroningsajeroning [[satuan massa atom]]. Massa atom sering disinonimaké karon massa atom relatif, massa atom rata-rata, lan berat atom. Senadyan mangkono, ana bédané sethithik amarga nilai-nilai kasebut bisa arupa rata-rata bobot saka massa kabèh [[isotop]] unsur, utawa massa saka sawijining isotop waé.
 
== Pranala njaba ==
* [http://www.iupac.org/goldbook/R05258.pdf IUPAC goldbook definition of relative atomic mass & atomic weight]
* [http://www.carlton.srsd119.ca/chemical/molemass/ Tutorial on the concept and measurement of atomic mass]
{{kimia-stub}}
 
[[Kategori:Sifat kimia]]
[[Kategori:Massa]]
 
 
{{kimia-stub}}
352.737

besutan

Menu navigasi