Menyang kontèn

Manuk: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning
(→‎top: éjaan, replaced: ditemokaké → tinemu (2))
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning)
'''Manuk''' utawa '''Peksi''' iku anggota klompok [[sato kewan|kéwan]] kanthi balung mburi ([[vertebrata]]) sing nduwé [[wulu]] lan [[sewiwi]]|[[sèwiwi]]. [[Fosil]] manuk paling tuwa tinemu ing [[Jerman|Jèrman]] lan ditepungi minangka ''[[Archeopteryx]]''.
 
Jinis-jinis manuk manéka variasiné, wiwit saka [[kolibri|manuk kolibri]] sing cilik mungil nganti [[manuk unta]], sing luwih dhuwur tinimbang [[wong]]. Diprakirakaké ana watara 8.800 – 10.200 [[spesies]] manuk ing saindhenging [[donya]]; watara [[1.500]] jinis ing antarané tinemu ing [[Indonésia]]. Manéka jinis manuk iki sacara èlmiah digolongaké jroningsajeroning kelas '''''Aves'''''.
 
== Manéka jinis manuk ==
352.737

besutan