Balung: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
12 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
éjaan, replaced: jroning → sajeroning (4)
(→‎Uga delengen: replaced: Deleng uga → Uga delengen)
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning (4))
'''Balung''' utawa kerangka iku panopang awak [[manungsa]]. Tanpa balung, mesthi awak kita ora bisa ngadeg. Balung wiwit kabentuk wiwit [[bayi]] jroningsajeroning kandhutan, lumangsung terus nganti dekade kaloro jroningsajeroning susunan sing tumata.
 
== Tuwuhing balung ==
 
Tuwuhing balung nganti pepak kabentuk ing umur kurang luwih 30 taun. Sawisé iku ana uga owah-owahan sing disebut [[remodelling]]. Balung minangka ''reservoir'' paling gedhé tumrap [[kalsium]] lan [[phosphate]]. 99% kalsium ana ing (1000 gram) saka cacahing kalsium ing awak, déné [[phosphate]] jroningsajeroning balung nganti 90% saka [[phosphate]] jroningsajeroning awak.
 
== Jinis balung ==
352.737

besutan

Menu navigasi