Kumunisme: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
15 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (5)
(→‎top: éjaan, replaced: bagéyan → pérangan)
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (5))
'''Komunisme''' iku [[ideologi]] ing donya. Penganut faham iki asal saka ''Manifest der Kommunistischen'' sing tinulis déning [[Karl Marx]] lan [[Friedrich Engels]]. Sawijining [[manuskrip]] pulitik sing pisanan dibabar ing tanggal [[21 Februari]] [[1848]] téori ngenani komunis sawijining analisis pendekatan marang ''[[perjuangan kelas]] (sejarah lan masa kini)'' lan [[ékonomi kasejahtran]] sing sabanjuré tau dadi salah siji obahan sing paling nduwèni prabawa jroningsajeroning jagad pulitik.
 
Komunisme, wiwitané arupa sawijining korèksi marang faham [[kapitalisme]] ing wiwitan [[abad kaping-19]]an, jroningsajeroning swasana sing nganggep yèn kaum [[buruh]] lan pekerja [[tani]] mung pérangan saka [[produksi]] lan sing luwih mentingaké [[kasejahtran ékonomi]]. Ananging, jroningsajeroning perkembangan sabanjuré, muncul sawetara [[faksi]] [[internal]] jroningsajeroning komunisme antara penganut komunis teori karo komunis revolusioner sing saben faksi nduwèni téori lan cara perjuangané sing béda-béda jroningsajeroning nggayuh [[masarakat sosialis]] kanggo nuju masarakat [[utopia]].
 
== Pranala njaba ==
352.737

besutan

Menu navigasi