Karbon: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: sajroning → sajeroning
c (→‎top: éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan, replaced: sajroning → sajeroning)
'''Karbon''' iku [[unsur kimia]] kang duwé simbol '''C''' lan [[daftar unsur miturut nomer atom|nomer atom]] 6 ing [[tabel périodik]]. Karbon minangka unsur non-logam, duwèni valensi 4, lan duwé sawetara [[alotrop]], kalebu [[grafit]] lan [[intan]].
 
Karbon ana ing sajroningsajeroning kabèh [[makhluk urip]] lan minangka dhasar [[kimia organik]]. Unsur iki uga nduwèni kaunikan bab kamampuan kanggo mbentuk ikatan kimia karo karbon utawa unsur liyané, mbentuk amèh 10 yuta jinis [[senyawa]] kang wis diweruhi.
 
{{clr}}
348.872

besutan

Menu navigasi

Piranti pribadi

Mandhala aran

Varian

Liyané