Konggrès Amérika Sarékat: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
8 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2), sajroning → sajeroning (2)
(→‎Senat: éjaan, replaced: Presiden → Présidhèn)
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2), sajroning → sajeroning (2))
[[Gambar:G.W. Bush delivers State of the Union Address.jpg|thumb|300px|Konggrès jroningsajeroning Sèsi Bebarengan.]]
 
'''Konggrès Amérika Sarékat''' ([[Basa Inggris]]: ''United States Congress'') iku [[cawang legislatif]] saka pamaréntahan federal [[Amérika Sarékat]]. Sistem sing dianut ya iku [[sistem rong kamar]] utawa bikameral, dumadi saka [[Dewan Perwakilan Rakyat Amérika Sarékat|Dewan Perwakilan Rakyat]] lan [[Senat Amérika Sarékat|Senat]]. Dewan Perwakilan dumadi saka 435 anggota, saben anggota makili sawiji [[dhistrik]] lan tugas sajroningsajeroning rong taun. Jumlah kursiné didum miturut gunggung padunung saben [[nagara bagéan]]; déné jroningsajeroning Senat, saben nagara bagéan nduwèni loro Senator, ora peduli gunggung populasiné. Ana 100 senator, sing njabat sajroningsajeroning enem taun. Anggota DPR lan senator, dipilih sacara langsung déning masarakat, nanging ing sawetara nagara bagéan gubernur bisa milih pengganti sauntara wektu nalika ana kursi Senat sing kothong.
DPR lan Senat sidhang ing [[Gedung Capitol]] sing dunungé ing kutha[[Washington, D.C.]]
 
352.737

besutan

Menu navigasi