Menyang kontèn

Ménaka: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎Menaka lan Wiswamitra: éjaan, replaced: nemokake → nemu
(→‎Menaka lan Wiswamitra: éjaan, replaced: ninggalake → lunga saka)
(→‎Menaka lan Wiswamitra: éjaan, replaced: nemokake → nemu)
[[Wiswamitra]] ora ngutuk Menaka, nanging dhèwèké kuciwa jalaran pantangan kang wis ditaati pirang-pirang dilanggar amarga njalin sesambungan karo widadari Menaka. Pungkasane Wiswamitra lunga saka Pushkara lan tumuju [[Himalaya]] saperlu nerusake tapane. Pirang-pirang versi ngandakake yèn Wiswamitra ngutuk Menaka supaya nglalekake sekabehe sesambungane.
 
Amarga wis rampung anggone ngrampungake tugase, Menaka bali ana [[kahyangan]], ananging dhèwèké uga mbobot sawise njalin sesambungan karo [[Wiswamitra]]. Ing ''hulu'' kali [[Malini]] kang dumung ing siki Gunung [[Himalaya]], Menaka nglairake sawijining bayi wadon. Bayi mau mung ditinggalake dene ibu munggah ana kahyangan. Banjur [[Bagawan Kanwa]] kang lagi ana ing sacedhake kali Malini nemokakenemu bayi mau kang dijaga manuk ''Sakuni''. Amarga melas, bayi mau dipungut banjur dijenengi "[[Sakuntala]]", amarga dhèwèké diopeni manuk ''Sakuni''. Sakuntala banjur kawin karo [[Duswanta]], lan nglairake sawijining raja misuwur kang jenenge [[Bharata (raja)|Bharata]].
 
== Uga delengen ==
352.737

besutan