Thiwul: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
3 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Yen → Yèn
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(éjaan, replaced: Yen → Yèn)
 
Thiwul kang asalé saka [[gaplèk]] iku nduwèni akèh banget kandhutan kaloriné, nanging isih luwih sithik tinimbang [[beras]]. Thiwul uga bisa ngganti anané beras nalika usum paceklik. Thiwul dipercaya bisa nyegah lara [[mag]], [[weteng]] keroncongan, lan sapanungalé. Thiwul uga digunakaké dadi panganan pokok jroning mangsa [[perang]] [[Indonésia]] nglawan penjajah [[Jepang]].
tata cara gawé tiwul ya iku sala pohung kang dioncéki banjur dipepe ngasi garing. ana ing désa-désa pohung mau diarani gaplek. banjur supaya dadi glepung padha ditutu kanthi cara tradisional. YenYèn tata cara ngolahé ya iku glepung mau diinteri nganggo tampah bajur didang.
 
== Rujukan ==
 
{{Masakan Indonésia}}
{{panganan-stub}}
 
[[Kategori:Panganan]]
 
 
{{panganan-stub}}
352.737

besutan

Menu navigasi