Menyang kontèn

Ménaka: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎Menaka lan Wiswamitra: éjaan, replaced: ninggalake → lunga saka
(Hindu -> Hindhu (éjaan baku), replaced: Hindu → Hindhu (2))
(→‎Menaka lan Wiswamitra: éjaan, replaced: ninggalake → lunga saka)
Sawise teka ing papan patujon, Dewa [[Bayu]] nyebarake wewanginane Menaka kanggo mancing asmara [[Wiswamitra]]. Sawise Wiswamitra melèk, Dewa [[Bayu]] nyingkap kain kang dienggo Menaka. Nalika iku, Dewa [[Kama]] manah Wiswamitra nganggo panah asmara. Pangkasane, nepsu asmara Wiswamitra thukul kanggo nyenengi Menaka. Wis pirang-pirang taun kekarone sesambungan, nanging Wiswamitra pungkasane sadar yèn Menaka mung sawijining godan kang diwenehake déning [[Indra]] kanggo nggoda tapane. Kanthi soroting mripat kang mancarake kamuntaban, Wiswamitra mandeng Menaka. Menaka gemetar kawedèn lan njaluk pangapura marang Wiswamitra supaya ora dikutuk, amarga dhèwèké mung nindakake tugas.
 
[[Wiswamitra]] ora ngutuk Menaka, nanging dhèwèké kuciwa jalaran pantangan kang wis ditaati pirang-pirang dilanggar amarga njalin sesambungan karo widadari Menaka. Pungkasane Wiswamitra lunga ninggalakesaka Pushkara lan tumuju [[Himalaya]] saperlu nerusake tapane. Pirang-pirang versi ngandakake yèn Wiswamitra ngutuk Menaka supaya nglalekake sekabehe sesambungane.
 
Amarga wis rampung anggone ngrampungake tugase, Menaka bali ana [[kahyangan]], ananging dhèwèké uga mbobot sawise njalin sesambungan karo [[Wiswamitra]]. Ing ''hulu'' kali [[Malini]] kang dumung ing siki Gunung [[Himalaya]], Menaka nglairake sawijining bayi wadon. Bayi mau mung ditinggalake dene ibu munggah ana kahyangan. Banjur [[Bagawan Kanwa]] kang lagi ana ing sacedhake kali Malini nemokake bayi mau kang dijaga manuk ''Sakuni''. Amarga melas, bayi mau dipungut banjur dijenengi "[[Sakuntala]]", amarga dhèwèké diopeni manuk ''Sakuni''. Sakuntala banjur kawin karo [[Duswanta]], lan nglairake sawijining raja misuwur kang jenenge [[Bharata (raja)|Bharata]].
352.737

besutan