James Monroe: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
6 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Presiden → Présidhèn (2)
(→‎top: Amerika Serikat -> Amérika Sarékat, replaced: Amerika Serikat → Amérika Sarékat)
(→‎top: éjaan, replaced: Presiden → Présidhèn (2))
|}}
 
'''James Monroe''' ({{lahirmati|[[Westmoreland County, Virginia]]|28|4|1758|[[Kutha New York|New York]], [[New York]]|4|7|1831}}) ya iku [[Présidhèn]] [[Amérika Sarékat]] kang kaping lima lan njabat kaping loro période kaprésidhènan ya iku antarané taun [[1817]] nganti tekan [[1825]].<ref>Suhindriyo.1999.Biografi Singkat PresidenPrésidhèn-PresidenPrésidhèn Amérika Sarékat. Yogyakarta: Yayasan Pustaka Nusatama, hal.19</ref> Jeneng Monroe dadi misuwur amarga doktriné kang dijenengi [[Doktrin Monroe]], ya iku Monroe nyatakaké yèn bawana Amérika ora olèh dijajah menèh déning nagara-nagara saka Éropah. Nalika jaman Présidhèn Monroe, kamakmuran ana ing nagara iki, ya iku période perdamaian ing hubungan manca nagara.<ref name="internet1">[http://www.historycentral.com/bio/presidents/monroe.html www.historycentral.com]</ref> Monroe ngetokaké pesen présidhèn nalika taun 1823, Amérika Sarékat metu saka masalah Éropah lan kawicaksanan ing Amérika lan [[Éropah]] nuduhaké yèn penutupan bisa mangaruhi.<ref name="internet2">[http://doktrin.net/id/james-monroe-kimdir Doktrin.net - Siapa James Monroe?]</ref>
 
== Mangsa kaprésidhènan ==
348.872

besutan

Menu navigasi

Piranti pribadi

Mandhala aran

Varian

Liyané