Sandhiwara: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: antara liya → antarané, Budhaya → Budaya, migunaaké → migunakaké, radio → radhio, tahun → taun, televisi → télévisi, wae → waé
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451)
(éjaan, replaced: antara liya → antarané, Budhaya → Budaya, migunaaké → migunakaké, radio → radhio, tahun → taun, televisi → télévisi, wae → waé)
'''Sandhiwara''' iku pagelaran kanthi lelakon. Sandhiwara bisa migunaakémigunakaké [[naskah]] utawa [[improvisasi]] kanthi spontan. Sandhiwara iki kagiyaraké dèning para pemain (aktor) sing mèmba warna dadi paraga-paraga liya kaya ing rancangané. Saiki, sandhiwara ora mung dadi tontonan ing panggung waewaé. Akèh sandhiwara kang kagiyaraké liwat [[medhia massa]], kaya ta [[radhio]] lan [[televisitélévisi]].
 
Sandhiwara radioradhio naté dadi kasenengané wong akèh ing [[Jawa]] nalika ing tahuntaun 1980-an. Sandhiwara radhio sing kondhang nalika iku antara liyaantarané:
* [[Sandhiwara radhio Trinil|Trinil]]
* [[Sandhiwara radhio Ibuku Sayang Ibuku malang|Ibuku Sayang Ibuku Malang]]
* [http://www.playwriting101.com/ Playwriting 101]
* [http://www.empirecontact.com/plays/ Classic Plays]
{{stub}}
 
[[Kategori:Seni & BudhayaBudaya]]
[[Kategori:Sandhiwara| ]]
 
 
{{stub}}
 
[[de:Dramatik]]
352.737

besutan

Menu navigasi