Stardust (wahana antariksa): Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: sajroning → sajeroning, luwih saka → punjul, kacepetan → karikatan, Februari → Fèbruari, cepet → rikat, benda → bandha, gawéyan → gawéan
(→‎Pranala njaba: replaced: Pranala jaba → Pranala njaba)
(→‎top: éjaan, replaced: sajroning → sajeroning, luwih saka → punjul, kacepetan → karikatan, Februari → Fèbruari, cepet → rikat, benda → bandha, gawéyan → gawéan)
'''Stardust''' iku sawijining [[wahana angkasa]] antarplanèt [[Amérika Sarékat]] sing diluncuraké kaping [[7 FebruariFèbruari]] [[1999]] déning [[NASA]]. Tujuawné ya iku nyelidhiki bahan pambentuk [[komèt]] [[Komèt Wild 2|Wild 2]] lan komané.
 
Stardust nyedhaki ''Wild 2'' kaping [[21 Januari]] [[2004]]. Ing pamaburan kasebut waana iki ngumpulaké conto [[awu komèt]] saka koma komèt kasebut lan njupuk gambar foto saka [[nukleus]]é sing katutup ès. Stardust bali menyang bumi kaping [[15 Januari]] [[2006]] kanggo ngeteraké conto saka komèt kasebut ing sajroningsajeroning kapsul. Nalika bali menyang [[bumi]], wahana iki maju kanthi kacepetankarikatan 12,9 km/dhetik (28.860 mil per jam) sing andadèkaké minangka bendabandha gawéyangawéan manungsa paling cepetrikat wektu mlebu atmosfir bumi. Kapsul Stardust sing isi sampel pisanan saka komèt sing kasil bali menyang bumi saiki disimpen ing hanggar Michael Army Air Field. Jroning misi kasebut, Stardust wis nempuh luwih sakapunjul 4 milyar mil lan ngorbit [[srengéngé]] kaping telu.
 
Pesawat iki uga nyedhaki [[asteroid]] [[5535 Annefrank]] kanthi let 3.300 km ing tanggal [[2 November]] [[2002]] lan njupuk sawetara foto.
351.333

besutan

Menu navigasi