1 Dhésèmber: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
33 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: Rusia → Ruslan, khusus → mirunggan, kadadéyan → kadadéan, kadadeyan → kadadéan (2), Desember → Dhésèmber (3), Kapurih Mangga Ugi Dipunpriksani → Uga delengen, Dinten Riyadi saha Dinten Ageng → Riyaya
(éjaan, replaced: Rusia → Ruslan, khusus → mirunggan, kadadéyan → kadadéan, kadadeyan → kadadéan (2), Desember → Dhésèmber (3), Kapurih Mangga Ugi Dipunpriksani → Uga delengen, Dinten Riyadi saha Dinten Ageng → Riyaya)
''' 1 [[DesemberDhésèmber]] ''' punika, dinten ingkang kaping 335 utawi 336 ing [[taun|warsa]] [[kabisat]] miturut [[Kalendher Gregorian|Kalèndher Gregorian]].
 
== Kadadosan Wigati ==
* Dinten pèngeten [[AIDS]] sadonya.
* '''[[1835]]''' - [[Hans Christian Andersen]] nerbitaken buku dongèng sepisananipun.
* '''[[1888]]''' - Kutha [[Sawahlunto]] dipundegaken déning [[Walanda]] ing [[Sumatra Kulon|Sumatra Kilèn]] minangka kutha ingkang dipundegaken khususmirunggan kanggé dipundadosaken kutha tambang. [[Sawahlunto]] punika satunggal-satunggalipun kutha tambang ing [[Sumatra Kulon|Sumatra Kilèn]]
* '''[[1956]]''' - [[Hatta]] mundur minangka [[Wakil Présidhèn Républik Indonésia|wakil présidhèn]]. Kursi wakil présidhèn kosong dumugi taun [[1973]].
* '''[[1973]]''' - [[Papua Nugini]] mardika saking [[Australia]].
* {{Berita
|tgl = [[2012]]
|ber = - Pecatur [[Ukraina]] [[Anna Ushenina]] njawarani [[Kajuwaran Catur Donya Wanita 2012]] ing [[Khanty-Mansiysk]], [[RusiaRuslan]].
|HU = y
|gbr =
== Séda ==
 
== Riyaya ==
== Dinten Riyadi saha Dinten Ageng ==
 
== Uga delengen ==
== Kapurih Mangga Ugi Dipunpriksani ==
{{Commons category|1 December}}
:[[30 November]] – 1 DesemberDhésèmber – [[2 DesemberDhésèmber]]
* [[Kalendher kadadeyankadadéan|Kalèndher kadadéyankadadéan]]
 
[[Kategori:Kalendher kadadeyankadadéan]]
[[Kategori:Dhésèmber|*]]
348.872

besutan

Menu navigasi

Piranti pribadi

Mandhala aran

Varian

Liyané