Jeotgal: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: umumé → lumrahé, teks → tèks, Sejarah → Sajarah, raja → ratu, petani → tani, jangonon → janganan, diwenehi → diwènèhi
(éjaan, replaced: zaman → jaman, umume → umumé, sawise → sawisé, Saliyane → Saliyané (2), rasane → rasané (2), penting → wigati, Metode → Métodhe, menehi → mènèhi, liyane → liyané, kerajaan → kraton, kayata → kaya ta, hadh...)
(→‎top: éjaan, replaced: umumé → lumrahé, teks → tèks, Sejarah → Sajarah, raja → ratu, petani → tani, jangonon → janganan, diwenehi → diwènèhi)
[[Gambar:Korea-Gyeongdong Market-Various jeotgal-01.jpg|thumb|right|Jeotgal]]
'''Jeotgal''' ya iku jinis [[panganan]] [[fermentasi]] kas [[Korea]] kang digawé saka pirang-pirang jinis [[panganan laut|produk laut]] kaya ta [[iwak]], [[kerang,]] lan [[urang]].<ref name="jeot">{{cite book | last= | first= | coauthors=| year=2002 | month= | title=An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words| publisher=Hakgojae Publishing Co| location=Seoul | isbn= 89-8546-98-1 |pages=45-46}}</ref><ref>[http://www.foodinkorea.org/eng_food/tradition/tradition4_1.jsp Main meal, side dish], ''foodinkorea''. Diundhuh tanggal 8 Juni 2010.</ref> Jeotgal difermentasekake nganggo [[uyah]] mula rasané asin.<ref name="jeot"/> Lingkungan ujung Korea diubengi déning [[lautan]] kang dadi papan panggonan pertemuan [[arus]] panas lan atis mula cacah lan jinis produk laut werna-werna.<ref name="jeot"/> Saliyané nyambut gawé minangka [[petanitani]], wong Korea uga dadi [[nelayan]] nalika mangsa tandur durung dimulai.<ref name="jeot"/> SejarahSajarah jeotgal wis ana kawit jaman kraton [[Silla]] lan ing tekstèks sejarah tinulis yèn [[rajaratu]] kang ngawini sawijining [[wanita]] bakal mènèhi jeotgal marang maratuwane minangka bebungah.<ref name="jeot"/> Ing jaman Dinasti [[Goryeo]] lan [[Dinasti Joseon|Joseon]], produk jeotgal luwih akèh lan bervariasi tinimbang saiki lan lan dadi lawuh wigati ing meja mangan nalika iku.<ref name="jeot"/> Jinis-jinis produk laut kang bisa digawé dadi jeotgal ya iku [[urang]], [[teri]], [[kerang]], [[nus]], [[croaker]], [[pollack]], urang cilik, [[gurita]], [[conch]], [[hairtail]] lan liya-liyané.<ref name="jeot"/> Métodhe kanggo ngawétake uga werna-werna nanging umumélumrahé sawisé sesasi utawa luwih diawetake, jeotgal olih dipangan.<ref name="jeot"/> Nalika dimakan, jeotgal diwenehidiwènèhi [[bawang perai]] utawa bawang putih kanggp nambahi rasané.<ref name="jeot"/> Saliyané iku uga bisa dipangan bareng kimchi atau jangononjanganan.<ref name="jeot"/> Jeotgal kerep dadi bahan kang ditambahake ing godhogan ([[jjigae]]) lan [[sup]] ([[guk]]).<ref name="jeot"/>
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan

Menu navigasi