Pacul: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
17 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
Ndandani paramasastra
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(Ndandani paramasastra)
Tenger: Besutan punsèl Besutan aplikasi punsèl
[[Gambar:Hoe 1.jpg|thumb|250 px|Pacul]]
 
'''Pacul''' kalebu salah sijiné alat utawa piranti [[tradhisional]] kang digunakaké ing pertaniantetanèn.<ref name="internet2"/> Pacul digunakaké kanggo ndhudhugngedhuk [[lemah]], kanggo ngresiki lemah saka [[suket]] utawa kanggo ngratakaké lemah.<ref name="internet2"/> Pacul isih digunakaké nganti jaman saiki, ananging kanggo ngolah lemah kang luwih amba buyasanébiyasané nggunakaké [[bajakbrujul]] utawa [[traktor]].<ref name="internet2"/>
Pacul biyasané digawé saka kayu lan [[wesi]].<ref name="internet2"/> [[Kayu]] dadikanggo dangangangaran pacul utawa gagang paculdoran lan ing bonggol kayu ana wesi kang pancen digawé tipis lan landhep supaya kena kanggo macul.<ref name="internet2">[http://distan.riau.go.id/index.php/profil-riau/sejarah-riau/134-cangkul distan.riau.go.id](dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)</ref>
'''Pacul''' kuikuwi ora namungmung digunakaké ing babagan pertaniantetanèn. Pacul uga digunakaké kanggo ngaduk bahan bangunan. Kanthi migunakaké pacul, para tukang bangunan bisa nyampur kanthi rata bahan bangunan arupa wedhi, semèn, lan gamping.
 
== Sejarah ==
18

besutan

Menu navigasi