Gurung: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan: satunggalipun, mujudaken, désa, manungsa, replaced: menungsa → manungsa
c (Bot: Migrating 78 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q173710 (translate me))
(→‎top: éjaan: satunggalipun, mujudaken, désa, manungsa, replaced: menungsa → manungsa)
[[Gambar:Gray1032.png|thumb|Bagan panggonan esofagus [[menungsamanungsa]], disawang saka mburi]]
'''Kerongkongan''' utawa '''Esofagus''' (saka [[basa Yunani]]: οiσω, oeso - "nggawa", lan έφαγον, phagus - "mangan") iku tabung (''tube'') otot [[vertebrata]] kang diliwati wektu panganan mili saka bagéyan [[tutuk]] tumuju [[lambung]]. Panganan mlaku ngliwati esofagus kanthi nggunaaké prosès [[peristaltik]].
 
 
{{sistem pancernaan}}
 
 
{{anatomi-stub}}
352.737

besutan

Menu navigasi