Sistem endokrin: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan: satunggalipun, mujudaken, désa, manungsa, replaced: menungsa → manungsa
c (Bot: Migrating 75 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q11078 (translate me))
(→‎top: éjaan: satunggalipun, mujudaken, désa, manungsa, replaced: menungsa → manungsa)
[[Gambar:Illu endocrine system.png|thumb|Kelenjar endokrin utama menungsamanungsa.]]
'''Sistem endokrin''' iku sistem kontrol [[kelenjar]] tanpa saluran (''ductless'') kang ngasilaké [[hormon]] kang sirkulasiné ing badan ngliwati ilèning [[getih]] kanggo mempengaruhi [[organ (anatomi)|organ-organ]] liya. Hormon tumindak dadi "panggawa pesen" lan digawa déning ilèning getih nuju manéka warna sel ing badan, kang sabanjuré njarwaaké "pesen" kasebut dadi sawijining tindakan. Sistem endokrin ora nglebokaké [[kelenjar eksokrin]] kaya [[kelenjar idu]], [[kelenjar kringet]], lan kelenjar-kelenjar liya ing [[saluran gastroinstestin]].
 
 
{{sistem organ}}
 
{{anatomi-stub}}
 
[[Kategori:Sistem endokrin| ]]
 
 
{{anatomi-stub}}
348.872

besutan

Menu navigasi