Menyang kontèn

Washi: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎top: Buddha -> Buda (éjaan baku), replaced: Buddha → Buda
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(→‎top: Buddha -> Buda (éjaan baku), replaced: Buddha → Buda)
{{nihongo|'''Washi'''|和紙}} utawa '''wagami''' iku [[dluwang]] sing digawé kanthi metodhe tradhisional ing [[Jepang]]. Dibandhingaké karo dluwang prodhuksi mesin, [[serat]] jroning washi luwih dawa saéngga washi bisa digawé luwih tipis, nanging tahan suwé (ora gelis lusuh utawa suwèk).
 
Prodhuksi washi kerep ora dapat ngebaki panjaluk konsumèn saéngga dadi larang regané. Ing Jepang, washi dipigunakaké jroning manéka jinis barang kerajinan lan seni kaya [[origami]], [[kaligrafi|shodō]] lan [[ukiyo-e]]. Washi uga dipigunakaké minangka hiasan jroning agama [[Shinto]], bahan patung [[BuddhaBuda]], bahan [[mèbel]], alas [[sashimi]] jroning kemasan, bahan perlengkapan turu, bahan klambi kaya [[kimono]], sarta bahan interior omah lan pelapis [[lawang]] surung. Washi dipigunakaké minangka bahan [[dhuwit dluwang]] saéngga dhuwit dluwang [[yèn]] misuwur kuwat lan ora gampang lusuh.
== Pranala njaba ==
* [http://www.jgc.co.jp/waza/b4_washi/index.htm Washi] Foto-foto bahan lan cara gawé washi
352.737

besutan