Fatamorgana: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
2 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
udhara -> udara (éjaan baku), replaced: udhara → udara (3)
c (alihkan cithakan)
(udhara -> udara (éjaan baku), replaced: udhara → udara (3))
[[Gambar:Egypt-fatamorgana.jpg|thumb|250 px|Fatamorgana ing padhang pasir]]
'''Fatamorgana''' ya iku salah siji [[kadadèyan]] utawa [[fenomena]] optis kang biyasané ana ing panggonan kang amba kayata [[segara wedhi|padhang gesik]] utawa [[padhang ès]].<ref name="internet1">[http://www.artikata.com/arti-327039-fatamorgana.html artikata.com](diaksès tanggal 3 Juli 2011)</ref> Fatamorgana bisa diarani gambaran kang diwangun déning [[hawa]] utawa udharaudara.<ref name="internet2"/> Fatamorgana disebabaké amarga salapis udharaudara kang panas lan tipis ing sandhuwuré panggonan, hawa iki nekuk utawa mbéngkokaké [[cahya]] saka langit saéngga katon teka saka [[dalan]].<ref name="internet2"/> Saka prastawa iki katon kaya pantulan kang katon kaya ana banyu ing sandhuwuré panggonan kang panas.<ref name="internet2"/> Miturut èlmu [[fisika]], fenoména [[optik]] iki kadadéyan amarga cahya kang kuwat dibengkokaké nalika ngliwati lapisan hawa kang nduwèni suhu kang panas ing lapisan [[atmosfer]].<ref name="internet2"/>
 
Fatamorgana uga ditemtokaké déning titik pangamatan.<ref name="internet2"/> Sangsaya dhuwur titik pangamatan, fatamorgana saya ora cetha.<ref name="internet2"/> Fatamorgana cetha nalika manggon ing titik pengamatan kang cendhèk.<ref name="internet2"/> Para pelaut biyasané ngertèni [[pulo]] kang nglayang ing udharaudara, iki kadadéyan nalika para pelaut ngematna ''pemandangan'' laut saka [[kapal]] kanthi panggonan kang dhuwuré loro utawa telung [[meter]] ing sandhuwuré segara lan uga saka panggonan kang rata.<ref name="internet2"/>
 
Umpamané ing [[gunung]] [[pasir]], fatamorgana arupa [[tlaga]] utawa [[banyu]] utawa [[kutha]].<ref name="internet1"/> Iki sabeneré ora nyata.<ref name="internet1"/> Fatamorgana disebabaké pantulan saka [[langit]] kang dipantulaké hawa [[panas]].<ref name="internet1"/> Hawa panas iki gunané kanggo dadi kaca utawa pengilon kang mantulaké kahahan ing salah siji panggonan.<ref name="internet1"/> Amarga ora kadadéyan kang sabeneré mulané fatamorgana uga diarani apusan mata.<ref name="internet2"/>
{{Commons|Mirage}}
{{Commons category|Superior mirages}}
 
{{Stub}}
 
[[Kategori:Fenomena optikal atmosfer]]
[[Kategori:Fatamorgana]]
 
 
{{Stub}}
352.737

besutan

Menu navigasi