Materi peteng: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
c
Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bPranala Njaba\b +Pranala njaba)
c (→‎top: gerakan -> obahan using AWB)
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bPranala Njaba\b +Pranala njaba))
Ana orané materi peteng iki bisa nentukaké [[takdir akir saka alam dunya]]. Kita ngerteni manawa saiki alam semesta kena pengembangan amarga cahaya saka benda langit kang luwih menunjukaké anané [[pergeseran merah]]. Akehé materi biasa kang katon ning alam semesta ora cukup kanggo nggawe gravitasi mandhekaké pengembangan, lan amarga iku. Pengembangan bakal dikelakon saterusé karo anané materi gelap. Biasané, gunggungé materi peteng kang cukup ning alam donya bisa menyebabaké pengembangan alam semesta mandek, malah bisa sawaliké (kang akiré nggawe ana [[Big Crunch]]). Ning kedadian kang ana, saiki akèh pamanggihan manawa obahan-obahan alam dunya didominasi déning komponen liyané, [[energi gelap]].
 
== Pranala Njabanjaba ==
 
* [http://astron.berkeley.edu/~mwhite/darkmatter/hdm.html Hot dark matter]
352.737

besutan

Menu navigasi