Titanic (film 1997): Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
14 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
(→‎top: replaced: film → filem (9))
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
}}
 
'''Titanic''' iku sawijining [[filem]] romantis lan bencana ing [[Amerika Serikat]] kang digawé tahun [[1997]].<ref name="internet1">{{id}}[http://www.wowkeren.com/film/titanic/ film titanic] (dipunundhuh tanggal 19 Desember 2012)</ref> Sekenarione digawé denig sutradarane dhéwé ya iku [[James Cameron]].<ref name="internet1"/> [[Film]] iki nyeritakake babagan Jack lan Rose (diparagani déning [[Leonardo DiCaprio]] lan [[Kate Winslet]]) kang padha-padha tresnane nanging dhèwèké kaloron duweni status sosial kang béda ing dhuwur kapal [[RMS Titanic]] kang keleb tanggal [[15]] [[April]] [[1912]].<ref name="internet1"/>
 
Ide carita Cameron rikala nggawé [[filem]] iki éntuk saka batang kapal [[RSM Titanic]], dhèwèké pengen nerusake pesen emosional saka kedadean iku lan mikir yèn carita babagan katresnan kang diselang-seling karo bencana lan kepaten penting kanggo nyiptakake pesen kasebut.<ref name="internet2">{{id}}[http://music.okezone.com/play/38311/host-dahsyat-bahas-film-titanic ngomongin film Titanic] (dipunundhuh tanggal 19 Desember 2012)</ref> [[Film]] iki digawé wiwit tahun [[1995]].<ref name="internet2"/> Rekontruksi kapal [[Titanic]] digawé ing Playas de Rosarito, Baja [[California]].<ref name="internet2"/> Model skala lan teknik Computer-Generated Imagery (CGI) uga dianggo kanggo nggambarake kelebe kapal kasebut.<ref name="internet2"/> [[Film]] iki didanai déning Paramount Pictures lan 20th Century Fox.<ref name="internet2"/> Rikala semono Titanic dadi [[filem]] kang paling larang sing tahu digawé, anggarane kira-kira nganti $200 juta.<ref name="internet2"/>
 
Titanic éntuk [[14]] nominasi ing acara Academy Awards tahun [[1998]] lan bisa menangake [[11]] ing antawise, kelebu Film kang paling apik lan Sutradara paling apik.<ref name="internet2"/> [[Film]] iki uga didadekake [[filem]] kang paling laris sadawane mangsa suwene [[12]] tahun lan nembe tahun [[2010]] filem iki dikalahake déning [[filem]] [[James Cameron]] liyane kang judhule [[Avatar]].<ref name="internet2"/> Ukara paribasan kang misuwur saka [[filem]] iki ya iku ''"nothing on earth could come between them"'' utawa ing basa Indonesia ''"tiada sesuatu pun di bumi yang sanggup memisahkan mereka"'' lan yèn diJawake “Ora ana siji-sijia ing donya iki kang saguh misahake dhèwèké kaloron”.<ref name="internet2"/> Tanggal [[4]] [[April]] [[2012]], versi [[3]] dimensi saka [[filem]] iki diputerake ig bioskop (versi iki kereb diwartani Titanic 3D).<ref name="internet2"/> Diputerake meneh kanggo mengeti [[100]] tahun kelebe kapal [[RSM Titanic]].<ref name="internet2"/>
 
== Paraga Film Titanic ==
* [[Leonardo DiCaprio]] mawa Jack Dawsonardo de Caprio<ref name="internet3">{{id}}[http://www.imdb.com/title/tt0120338/ Titanic] (dipunundhuh tanggal 19 Desember 2012)</ref>
* [[Kate Winslet]] mawa Rose DeWitt Bukater<ref name="internet3"/>
* [[Billy Zane]] mawa Caledon Nathan "Cal" Hockley<ref name="internet3"/>
* [[Jason Barry]] mawa Thomas "Tommy" Ryan<ref name="internet3"/>
 
== Cathetan suku ==
{{reflist}}
 
11.325

besutan

Menu navigasi