Cho Oyu: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
11 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
(→‎Cathetan suku: replaced: Cathetan Suku → Cathetan suku)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
}}
 
'''Cho Oyu''' utawi gunung RangeCho Oyu ingkang tegesipun 'Dewi Turqoise" misuwur kanthi gunung ingkang paling inggil urutan kaping enem wonten ing donya. Papanipun manggèn wonten ing sisih kilèn saking gunung ingkang paling inggil wonten ing Donya [[Everest]] kaliyan [[Lhotse]], kaping sekawan urutan inggilipun wonten ing tlatah [[Khumbu]] [[Nepal]] sisih wétan winatesanipun[[Tibet]]. Its inggih punika setunggal puncak ingkang inggil.<ref name= "internet 1">{{id}}[http://arus-nirwana.blogspot.com/2011/01/gunung-cho-oyu.html](dipunundhuh tanggal 21 September 2012)</ref>
Wonten ing sisih kilènipun Cho Oyu, wonten [[Nangpa La]], punika Glacier kanthi inggil kinten-kinten 19.000 kaki, punika dados rute perdagangan barter antawisipun [[Khumbu Sherpa]] kaliyan [[Tibet]].<ref name= "internet 2">{{id}}[http://highcamp.tripod.com/file/chooyu/](dipunundhuh tanggal 21 September 2012)</ref>
 
[[Gambar:Cho Oyu Camp I.jpg|250px|thumb|Rute anggenipun badhe minggah dhateng gunung Cho Oyu]]
[[Gambar:Cho Oyu upper slopes.jpg|250px|thumb|Kendahan Gunung Cho Oyu menawi dipunpirsani saking inggil]]
== Cuaca ==
Wonten ing ngandhap, tèmperaturipun manéka warni inggih punika 27&nbsp;°C dumugi -7&nbsp;°C. Ingkang wonten ing nginggil kinten-kinten 16&nbsp;°C dumugi -23&nbsp;°C.
 
== Cathetan suku ==
{{reflist}}
 
11.292

besutan

Menu navigasi