Louis XVI saka Prancis: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
10 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
(→‎Cathetan suku: replaced: Cathetan Suku → Cathetan suku)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
[[Gambar:Duplessis - Louis XVI of France, oval, Versailles.jpg|thumb|260px|Louis XVI]]
'''Louis XVI''', [[1754]]-[[1793]], Raja [[Perancis]] ([[1774]]-[[1792]]), inggih punika putra no tiga saking [[Dauphin]] (Louis) lan [[Marie Josèphe]] saking [[Saxony]], putu lan panerus [[Raja Louis XV]]. Ing taun [[1770]] piyambakipun krama kaliyan archduchess [[Austria]] [[Marie Antoinette]].<ref>{{en}}[http://www.infoplease.com/ce6/people/A0830398.html www.infoplease.com](dipuntingali tanggal 2 Oktober 2011)</ref>
Bapakipun seda amargi [[TBC]] paru-paru rikala yuswa [[36]] saderengipun dados Raja [[Perancis]]. Ibunipun seda amargi penyakit ingkang sami. Ing wekdal punika Louis tasih umur 13 taun.
== Galeri ==
<gallery>
Gambar:Basilica di saint Denis tomba luigi xvi e maria antonietta.JPG|Louis XVI lan Marie
Gambar:Ludvig XVI av Frankrike porträtterad av AF Callet.jpg|Louis XVI
</gallery>
== Biografi ==
Louis XVI inggih punika ingkang paling barep saking sederek-sederekipun, piyambakipun gadhahi takdir dados Raja Perancis.
Sinaosa piyambakipun inggih punika mahasiswa ingkang sae lan pinter, piyambakipun boten siap dados [[Raja]]. Piyambakipun menawi tiyang ingkang isinan, kirang gadhahi tanggung jawab. Sawekdal umur 15 taun, Louis-Agustus krama kaliyan [[Marie Antoinette]]. Sawekdal punika [[Maria Antonia]] tasih umur 14 taun inggih punika saking [[Austria]], [[Archduchess Habsburg]]. Kramanipun punika minangka prajanjen pulitik antawisipun [[Bourbon]] ([[Prancis]], [[Spanyol]], [[Parma]], [[Napoli]], lan [[Sisilia]]) lan [[Habsburg]] ([[Austria]] Kekaisaran Dinasti: [[Austria]], [[Bohemia]], [[Hongaria]], [[Toscana]]).
 
Sepasang punika ingkang tasih alit lan boten gadhahi komitmen kagem gesang sesarengan. Sedaya tiyang ing [[Perancis]] sampun ngertos menawi pasangan punika boten sami-sami tresna lan boten akur. Ing tanggal [[11]] [[Juni]] [[1775]] sanesipun simbahipun seda, Louis Agustus dipundadosaken Louis XVI. Piyambakipun dados raja rikala umur [[20]] taun.<ref>{{en}}[http://bastille-day.com/biography/LouisXVI-Biography bastille-day.com(dipuntingali tanggal 2 Oktober 2011)</ref>
 
== Cathetan suku ==
{{reflist}}
{{stub}}
 
[[Kategori:Raja Louis]]
[[Kategori:Raja saking Perancis]]
 
 
{{stub}}
11.303

besutan

Menu navigasi