Gedhung Saté: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
8 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
c (dheweke, dhéwéké, deweke -> dhèwèké using AWB)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
[[Gambar:Gedung Sate - backside.jpg|thumb|250 px|Gedhung Satè yèn disawang saka mburi]]
 
'''Gedhung sate''' iku gedhung sing dibangun kanthi karakteristik [[ornamén]] ana kaya [[sunduk]] satè ing dhuwuré [[bangunan]].<ref name="internet1"/> Gedhung satè kalebu wewangunan kang nduwèni [[sejarah]] ing [[kutha]] [[Bandung]].<ref name="internet1"/> Gedhung satè iki kalebu wewangunan kang kuna ing kutha Bandung. Sanajan manggon ing Bandung ananging akèh wong saka [[kutha]] liya kang marani gedhung iki sarana kepengin klenceran.<ref name="internet1"/> Gedhung satè kabangun ing [[taun]] [[1920]].<ref name="internet1"/> Gedhung satè dadi ciri utawa [[maskot]] kutha Bandung, [[Propinsi]] [[Jawa Barat]].<ref name="internet1">{{en}}[http://indahnesia.com/indonesia/BANSAT/gedung_sate.php indahnesia.com](dipununundhuh tanggal 31 Mei 2011)</ref>
Gedhung Satè dadi idèntitas utawa [[landmark]] kutha Bandung.<ref name="internet2">{{id}}[http://www.bandung.go.id/?fa=pemerintah.detail&id=344 bandung.go.id](dipunundhuh tanggal 31 Mei 2011)</ref>
 
Nalika jaman [[pamerintahan]] [[kolonial]], Gedhung Satè dikuasai karo [[Gouvernements]] [[Bedrijven]] utawa [[GB]].<ref name="internet1"/> Nalika gedhung satè dibangun kang nyéléhaké watu kang sepisanan ya iku [[Johanna Catherina Coops]],dheweke putri pambarep [[Walikota]] Bandung kang jenengé [[B. Coops]].<ref name="internet1"/> Johanna Catherina iku bojoné [[Petronella Roelofsen]]. Gedhung satè diresmekaké [[Governor-General]] ing [[Batavia]], [[J.P. Graaf van Limburg Stirum]] nalika tanggal [[27]] [[Juli]] [[1920]].<ref name="internet1"/> Gedhung satè dibangun tim Ir. [[J. Gerber]], arsitek kanthi jeneng ''Technische Universiteit Delft in the Netherlands'', Ir. [[Eh. De Roo]] lan Ir. [[G Hendriks]], insinyur saka Bandung.<ref name="internet3">{{id}}[http://archipeddy.com/biography/gerber.html archipeddy.com](dipunundhuh tanggal 31 Mei 2011)</ref>
Gedung Satè dibangun ing taun [[1920]] – [[1924]] ing [[Wihelmina Boulevard]] kang saiki dirani [[Jalan Diponegoro no.22]] Bandung.<ref name="internet2"/>
 
 
== Arsitektur ==
Asitéktur Gedhung Satè digarap déning Ir. [[J. Gerber]] lan tim kang ngarancang ''design'' lan disempurnakaké déning arsiték [[Walanda]] kang misuwur ya iku Dr. [[Hendrik Petrus]], dhèwèké nggunakaké arsitéktur tradisional [[Indonésia]] ing rancangan arsitékturé.<ref name="internet5"/> Gedhung Satè dibangun kanthi arsitéktur lan struktur bangunan kang monuméntal lan unik.<ref name="internet5"/> Gedhung Satè kalebu bangunan kanthi arsitéktur perpaduan [[Indo-European]].<ref name="internet5">{{id}}[http://buletin.melsa.net.id/news/44gedungsate.htm buletin.melsa.net.id](dipunundhuh tanggal 31 Mei 2011)</ref>
 
== Cathetan suku ==
11.317

besutan

Menu navigasi