Johann Wolfgang von Goethe: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
21 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
c (→‎Pranala njawi: ganti kat using AWB)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
'''Johann Wolfgang von Goethe''' {{Audio|De-Johann_Wolfgang_von_Goethe.ogg|mirengaken}} ([[International Phonetic Alphabet|IPA]]: ˈgøːtə|dena) ([[28 Agustus]] [[1749]]–[[22 Maret]] [[1832]]) punika [[novèl]]is, [[sastra]]wan, [[humanis]], [[èlmuwan]] lan [[filsuf]] [[Jerman|Jèrman]].
 
Goethe punika salah satunggiling tokoh paling wigati ing donya [[sastra Jèrman]] lan [[Neoklasisisme]] lan [[Romantisme]] [[Eropah|Éropah]] ing akir [[abad kaping 18]] lan awal [[abad kaping 19]]. Panjenenganipun punika pangarang ''[[Faust]]'' lan ''[[Zur Farbenlehre]]'' (Téori Warna), sarta arupi inspirasi kanggé [[Charles Darwin|Darwin]] kaliyan panemon kapisahipun dhumateng balung rahang [[pramaksilia]] [[menungsa]] lan fokusipun dhumateng [[évolusi]]. Prabawa Goethe kasebar ing saindhenging Éropah, lan salaminipun setunggal abad ngajeng karyanipun arupi sumber inspirasi utami ing [[musik klasik|musik]], [[drama]], lan [[puisi]].
 
== Pirsanana ugi ==
== Pranala njawi ==
{{wikiquote}}
* {{en}} [http://www.weimar-klassik.de/english.html Weimar Classics Foundation] (termasuk Museum Nasional Goethe dan Pusat Arsip Goethe dan Schiller)
* {{de}} [http://projekt.gutenberg.de/autoren/goethe.htm Karya Johann Wolfgang von Goethe] di Projekt Gutenberg-DE
* {{en}} [http://www.gutenberg.org/author/Goethe Karya Goethe di Project Gutenberg]
 
{{Artikel Dhasar}}
 
{{Romantisisme}}
{{bio-stub}}
 
[[Kategori:Lair 1749|Goethe, Johann Wolfgang von]]
[[Kategori:Sastrawan Jerman|Goethe, Johann Wolfgang von]]
[[Kategori:Artikel mawa basa krama]]
 
 
{{bio-stub}}
11.303

besutan

Menu navigasi