Macan sumatra: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎Pranala njawi: replaced: Pranala Njawi → Pranala njawi
c (→‎Cathetan suku: ganti kat using AWB)
(→‎Pranala njawi: replaced: Pranala Njawi → Pranala njawi)
Analisa DNA mratelakaken wonten hipotésis bilih Macan Sumatra sampun dipun''asing''aken saking subspésiès macan sanèsipum sasampunipun wonten prastawa minggahipun [[banyu|toya]] [[segara]] nalika jaman [[Pleistosen]] ngantos dumugi jaman [[Holosen]] (watawis 12.000 ngantos 6.000 taun ingkang kepengker).<ref name="buku1"/> Kanthi prastawa kasebat lan sajarah wontenipun évolusi punika, Macan Sumatra miturut genetikipun dados bénten kaliyan sadaya subspésiès macan ing dharatan ageng (Asia) ingkang langkung caket gegayutanipun (genetikipun).<ref name="buku1">{{en}}[Cracraft J., Feinstein J., Vaughn J., Helm-Bychowski K. 1998. Sorting out tigers (''Panthera tigris'') Mitochondrial sequences, nuclear inserts, systematics, and conservation genetics; journal = Animal Conservation; volume = 1; kaca = 139–150; doi = 10.1111/j.1469-1795.1998.tb00021.x]</ref>
 
== Pranala Njawinjawi ==
* {{id}}[http://alamendah.wordpress.com/2009/08/19/harimau-sumatera-semakin-langka/ ''Harimau sumatera semakin langka'']
* {{id}}[http://profauna.org/content/id/pressrelease/2009/profauna_menyerukan_pemerintah_untuk_menindak_tegas_perdagangan_harimau_dan_gajah.html ''ProFauna Survey tentang Perdagangan Harimau di Sumatera'']
352.737

besutan

Menu navigasi