Kuran: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
(→‎Pranala njaba & Réferènsi: nglarasaké tembung using AWB)
 
=== Kodifikasi AlQur'an lan Ngrembakane ===
[[Gambar:Qur'anic Manuscript - 3 - Hijazi script.jpg|thumb|upright|Naskah Quran saka abad ka-7, tinulis ing [[aksara Hijazi]].]]
Miturut saking kalangan [[Syiah]], sawetawis [[sufi]], kaliyan sawetawis ulama [[Sunni]], Ali ingkang nata lembaran-lembaran (mus'haf) Quran kanthi lengkap sasampunipun [[Muhammad]] séda.
Ing kalangan Sunni, umumipun, rerangkèn mus'haf punika karakit saé kanthi sesarengan. Sasampunipun 70 sahabat séda ing [[Perang Yamama]], khalifah [[Abu Bakar]] mutusaken supados wonten Quran ingakng rinakit kanthi saé. Ing jaman punika, umumipun tiyang-tiyang sami nyimpen perthalan-perthalan Quran, kapisah lan boten runtut. Para hafidz (tiyang ingkang apal Quran) banjur dipun kempalaken, klebu [[Zaid bin Tsabit]]. Tiyang-tiyang punika banjur ngumpulaken lembaran-lembaran ingkang sumebar ing sadéngah sahabat lan karakit dados satunggal.<ref name="ReferenceA">{{Hadith-usc|bukhari|usc=yes|6|60|201}}</ref>
352.737

besutan

Menu navigasi