Pakèl: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
6 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
Bot: Panggantèn kosmètik
c (→‎Pratélan: abu-abu -> klawu using AWB)
c (Bot: Panggantèn kosmètik)
| binomial_authority = [[João de Loureiro|Lour.]]
}}
[[FileGambar:Mangif foetid 080130-4201 tdp.jpg|thumb|Mangif foetid 080130-4201 tdp]]
'''Pakèl''' ya iku sawijining jinis wit woh-wohan kang isih duwé kerabat karo [[pelem]]. Woh pakèl disebut uga '''bacang'''<ref name="internet1">[http://taksonomi.haruting.com/taksonomi-buah-bacang/]</ref>. jeneng liya saka pakèl ing antarane miturut dhaerahe ing antarane ''limus'' ([[bahasa Sunda|Sd.]]), ''asam hambawang'' ([[bahasa Banjar|Banjar]]), asam kopak, asam putar, asam payang ([[Samarinda]])<ref name="internet1"/>. Disebut uga ''macang'' utawa ''machang'' ([[bahasa Melayu|Malaysia]]), ''maa chang, ma chae'' utawa ''ma mut'' ([[Thailand]]), ''la mot'' ([[Myanmar]]),[[basa inggris]] disebut ''bachang'' utawa ''horse mango''. Minangka jeneng elmiahe ya iku ''Mangifera foetida'' Lour.<ref name="internet1"/>
 
== Pratélan ==
Dhuwur [[wit]]é bisa nganti watara 10–30 m, kulit pangé klawu semu soklat, kasar lan pecah-pecah, godhongé wujud lanset, pucuké lancip. werna kembangé sumu biru ing malai. Wohe gedhé, wujudé bunder arupa endhog, daging wohé akèh seraté, rasané kecut semu legi nanging ambuné wangi, wijine gedhé. Pakèl énak dipangan langsung, digawé sirup, manisan, utawa rujak.
 
== Cathetan sikil ==
{{reflist}}
 
8.666

besutan

Menu navigasi