Codex Sinaiticus: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: replaced: pakar → nimpuna
c (→‎Pirsani ugi: ganti kat using AWB)
(→‎top: replaced: pakar → nimpuna)
Ing wulan [[Mei]] [[1975]] nalika saweg dipun rénovasi, para biarawan biara Santa Katarina mangihaken satunggal ruwangan ing saandhapipun [[kapel]] St. George ingkang ngandhung kathah fragmèn-fragmèn perkamèn. Ing antawisipun fragmèn-fragmèn punika, tigawelas kaca ''Codex Sinaiticus'' saking kitab [[Prajanjian Lawas]] ingkang ical, dipuntemokaken.
 
Sajarah awal naskah punika boten dipun mangertos. [[Kolofon]] kitab [[Ezra]] lan [[Ester]] nedahaken bilih naskah punika naté wonten ing [[Caesarea Palaestina]] nalika [[abad kaping-6]] lan [[abad kaping-7]]. Para pakarnimpuna kagungan spékulasi bilih naskah punika dipun serat ing [[Mesir]].
 
Taun [[1933]], [[British Library]] numbas naskah punika saking pamarétahan komunis [[Uni Sovyèt]] kanthi regi £100.000.
352.737

besutan

Menu navigasi