Saddam Hussein: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
94 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(→‎top: ganti kat using AWB)
[[Gambar:Iraq, Saddam Hussein (222).jpg|thumb|right|Saddam Hussein]]
[[Gambar:Saddam Hussein captured & shaven DD-SD-05-01885.jpg|thumb|right|Saddam Hussein]]
'''Saddam Hussein Abd al-Majid al-Tikriti''' ([[Basa Arab|Arab]]: <big><big>صدام حسين عبد المجيد التكريتي‎ </big></big>Saddām Husayn Aabdu-Al-majīd al-tikrītī[1]; [[28 April]] [[1937]] – [[30 Desember|30 Dhésèmber]] [[2006]]) iku [[Presiden Irak|Presiden]]Présidhèn [[Irak]] ing périodepériodhe [[16 Juli]] [[1979]] nganti [[9 April]] [[2003]],. nalikaTaun 2003, dhèwèké mlayulèngsèr amergaamarga Irak diinvasi pasukanwadya koalisi ing taun 2003. Minangka pemimpinpangarsa Irak lan kepalakapala [[Parté Ba'ath]], Saddam nglakoni kawicaksanan pan-Arabisme sekulèrsèkulèr, modèrnisasimodhèrenisasi ékonomi, lan sosialisme Arab. Dhèwèké dadi presiden Irak ing taun 1979 lan diukum pati ing taun 2006 minangkalumantar ukuman gantung.
 
Ing basa Arab, jeneng ''Saddamsaddam'' tegesé ''wong sing sirahé atos'' utawa ''koppig'' utawa ''sing nantangndableg.'' (ingIng Irak, jeneng ikiiku uga dienggo kanggongarani bumperbèmper montor).
 
[[Kategori:Lair 1937]]
63.076

besutan

Menu navigasi