Bob Dylan: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
8 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
(ganti kat using AWB)
c
|URL = [http://www.bobdylan.com/ www.bobdylan.com]
}}
'''Bob Dylan''' (asma lair '''Robert Allen Zimmerman''' {{lahirmati|[[Duluth, Minnesota|Duluth]], [[Minnesota]], [[Amerika Serikat]]|24|5|1941}}) ya iku tiyang séniman ingkang damele [[penyanyi-penulis lagu]], [[musikus]] lan [[penyair]] saka nagari [[Amerika Serikat|Amerika]] inkangng sampun lègendaris seni kanthi Amerika kawigati lan kontribusi seniné kathah kaliyan rencang-rencang [[Stephen Foster]], [[Irving Berlin]], [[Woody Guthrie]], [[Bruce Springsteen]], lan [[Hank Williams]]. Bob Dylan iku seniman saka telu gènèrasi. Kathah ingkang karya sampun didamel kaliyan Dylan miwiti taun 1960-an,[http://digital.library.unt.edu/ark:/67531/metadc19789/m1/] nalika piyambaké dadi kontributor Amerika Serikat. Lagu-laguné ingkang becik didamel, kayata Blowin' in the Wind" lan "The Times They Are a-Changin' (nyanyian)|The Times They Are A-Changin'"[http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/music/3618291.stm], dadi "lagu kebangsaan" saka obahan [[anti perang]] lan [[Gerakan Hak-Hak Sipil Afrika-Amerika (1955-1968)|obahan hak-hak sipil]]. Dylan tetep dadi seniman ingkan populer. Album ingkang paling anyar migati lagu-lagu anyar, ''Love and Theft'', kagungan panghargyaan dadi nimer 5 ing nagari Inggris.<ref name = "Newsweek97">{{cite web| url = http://www.newsweek.com/1997/10/05/dylan-revisited.html| title = Dylan Revisited| author=Gates, David| date = October 6, 1997| accessdate =October 15, 2012| work=Newsweek}}</ref> Ing tahun 2016 dhèwèké éntuk bebungah nobèl ing babagan susastra.
 
== Cathetan suku ==
1.578

besutan

Menu navigasi