Kastil Malbork: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
15 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
Polen using AWB
c (éjaan using AWB)
(Polen using AWB)
}}
 
'''Kastil Malbork''' utawi '''Kastil Marienburg''' punika satunggaling [[kastil]] ingkang mapan wonten ing caketing ''PolandiaPolen Tri-City Gdansk'', [[Sopot]], lan [[Gdynia]] mliginipun wonten ing pinggiring [[Kali Nogat]] sisih tenggara, [[PolandiaPolen]] <ref name="internet1">[http://www.diwarta.com/malbork-castle-si-saksi-perkembangan-polandia/989/], Kastil Malbork si saksi perkembangan PolandiaPolen (dipun-akses tanggal 21 November 2012).</ref>. Kastil Malbork dipunbangun ing [[Prusia]] déning [[Orde Teutonik]] minangka [[ordensburg]] nalika [[taun]] 1274. Kastil punika dipunparingi nama ''Marienburg'' ingkang kanthi harfiah ''Mary Castle'' ingkang ateges ''Kastil Maria''. Kutha ingkang madeg wonten ing kiwa tengenipun Kastil Malbork dipunwastani Marienburg. Ananging awit saking [[taun]] 1945 saksampunipun 173 taun kepengker, bagéyan saking [[PolandiaPolen]] kasebut kawéntar kanthi nama '''Malbork'''. Kastil punika tuladha klasik saking [[bèntèng]] [[abad]] tengahan lan kalebet [[watu bata]] paling ageng sak-[[donya]] kanggé ''bèntèng gothic''. Kastil Malbork kadaftar wonten ing [[UNESCO]] minangka [[bèntèng]] lan [[muséum]] ''(Castle of the Teutonic Order in Malbork)''. ing satungggaling [[Situs Warisan Donya]] nalika [[Desember]] 1997 <ref name="internet2">[http://www.htysite.com/P-kastil.htm], (id) http://www.htysite.com (dipun-akses tanggal 21 November 2012).</ref>.
 
== Bagéyan kastil ==
{{Reflist}}
 
[[Kategori:Kastil ing PolandiaPolen]]
352.737

besutan

Menu navigasi