Kamaharajan Rum: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
6 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
cTidak ada ringkasan suntingan
cTidak ada ringkasan suntingan
|}
 
'''Kasésaran Ngerum''' ([[Latin]]: ''IMPERIVM ROMANVM'' utawa ''Imperium Romanum'') iku sawijining entitas pulitik ing Mediterania kang gedhé dhéwé sing tau ana. Sajarah entitas pulitik iki wiwité saka didegakéné kutha [[Roma]] ing [[Italia|Itali]] ing taun [[753 SM]]. Wewengkon jajahané kalebu pulo Britania ing ujung kulon nganti [[Mesir]] ing kidul lan [[Mesopotamia]] ([[Irak]]) ing ujung wétan. Kasésaran iki dibedhah déning wong-wong Barbaria ing taun [[476]] (CDLXXVI). Prabawa kasésaran iki nganti tekan [[Asia]]. Konon nagara [[Funan]] ing [[Vietnam]] uga kena prabawa Kesésaran Ngerum nganti ngetokaké mata dhuwit standar.
 
=== Daftar Provinsi ===
238

besutan

Menu navigasi