Fotografi: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: entuk -> éntuk using AWB
c (→‎top: yen -> yèn using AWB)
c (→‎top: entuk -> éntuk using AWB)
Prinsip fotografi iku nggawé fokuse cahya utawa sunar kanthi nggunakake piranti kanggo mbiyaske sunar kang isa ngobong media plat. Media plat (filem) kang kobong kanthi ukuran luminitas cahya kang pas, bakal ndadekake bayangan kang padha karo cahya kang lumebu ing sajerone media pembiasan, kang diarani lensa.
 
Supaya ngasilake ukuran sunar kang pas banjur dadi gambar kang apik, nggunakake piranti kanggo ngukur intensitas sunar kang diarani [[lightmeter]]. Sawise entukéntuk ukuran intensitas sunar kang pas, fotografer isa ngatur intensitas sunar kanthi ISO/ASA (''[[kecepatan film|ISO Speed]]''), [[diafragma (fotografi)|diafragma]] (''Aperture''), lan [[kecepatan rana]] (''speed''). Tetelune iku mau padha gegayutan. Gegayutane ISO, Diafragma & Speed diarani [[pajanan]] (''exposure'').
 
Fotografi kang gegayutan karo [[teknologi]] nembe dikenal kurang luwih 150 taun kepungkur, nanging yèn ngenani gambar rong dimensi kang diasilake saka anane sunar (cahya), fotografi wis ana nalika sadurunge [[Masehi]].
352.737

besutan

Menu navigasi